måndag 22 april 2013

"Mamo" och Ronis lediga dag.

Eftersom min "mamo" jobba på lördag så har hon ledig dag idag.
Och de kunde inte råka bättre, än att jag "famos*lillahjärta" också har ledig dag idag ;) 
      
Jag vet att jag borde ha hjälpt mamma&pappa idag. De skall ha en massa gäster på fredag och mycket att ställa i ordning.
Menmen.... man måste ju prioritera...och jag valde "mamo".
Eller egentligen så packa mina föräldrar ganska glatt och snabbt min övernattningsväska.......och innan jag visste ordet av så satt jag fastspänd i mamos bil med min nya traktor i famnen. Kanske det betyder att de försöker klara av allt UTAN mej.....

Nå men vi har jobbat i trädgården idag. Fast vi har nog ganska så ofta paus. Mamo springer efter mej, genast då jag försvinner runt husknuten. Hon förklarar och förklarar att det är farligt.
Vadå farligt.. det körde ju en traktor på stora vägen och jag skulle vinka MOJ!


Vet ni vad.. min mamo har inga kossor.....så vi måste gå till en butik och köpa mjölk. Det var inte långt alls och vi kasta lite småsten i ett dike med vatten. Och han som bor här med min mamo, "Uha"....han har bara en bil
-ingen traktor. Jag brukar nog säga det åt honom.... och sucka.


Blomrabatterna fick ny muld och jag fick åka i skottkärran. Och jag fick akta mej att inte trampa på mamos krokusar, det tyckte hon inte om skall jag berätta er.
Och på en vit blomma så satt en "pikkeli"........ jag tror att jag uttala den lilla flugans namn fel för mamo börja skratta och sa att det kunde ju ha varit värre.... jag tror hon sa nyckelpiga... men är absolut inte säker.
Hon prata om någon kerttu också..att min mamma säger att det är en leppäkerttu. Jag undrar!
Hur som helst så tyckte jag inte om den där...kerttu-pikkeli!!


Jag tror HON börjar bli liiiite trött. Päikkärit ropa hon så glatt när vi gick in. Fast jag vet nog ...hon tänker ta en bok och kaffemuggen och gå ut och sitta i solen. Det hon inte vet är att jag tänker ta en supersnabb päikkäri.


Nåja dethär var min och mamos lediga dag, hon har visserligen inte uträttat så mycket fast jag hörde nog när hon sa att hon skulle tvätta fönster utifrån.....varför månne hon inte gjorde det då?

                                      Ejdå alla mamos vänner jag heter Oni.

2 kommentarer:

  1. Ååååhhhh...jag vil o ha båånbåån:)

    SvaraRadera
  2. Tant beige skulle kanske starta en egen liten firma som "liisar" båånbån.Ansku o Kisteer låånar sääkert i utbyte mot paus i "old mcdoooonald had a faaarm" ;) MJB Ltd.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...