På måndagen så hittade jag på bloggen Pieni lintu (klick)
reseptet på något sååå gott och framförallt lättlagat.
Ända tills idag måste jag vänta innan jag hade orsak att försöka mej på underverket.
och det är helt rätt för man bakar den i en mugg och i mikrovågsugnen.
Själv har jag inte bakat i mikro på typ 20år.
Då fanns det ett resept på runebergstårtor som skulle bakas i kaffekoppar.
Och du söööta ööde...
de gick bara inte att äta.
Men idag så överraska jag MrJärki med "ungsvarm" chokladkaka till efterrätt.
Du behöver:
4 msk vetemjöl
4 msk socker
3 msk kakaopulver
3 msk mjölk
1 msk olja
1 ägg
1/4 tsk salt
1/4 tsk bakpulver
Alla ingredienser blandas ihop. Häll i en mugg. Och ställ i mikron i 1minut.
Min mikro behövde nog 1min10sek..
Voilá och det är färdigt.
Jag använde en marimekko mugg som är lite högre än teema muggen.
Och av någon orsak så blev den vind min "kaka",
men jag stjälpte upp den på ett fat och dekorera med frysta blåbär och lite grädde.
Och då fotografen var klar,
så dela vi på kakan och det blev en passlig bit som efterrätt.
Visst har han MrJärki en perfekt "fru" !!?
I allafall fick jag liiiite förlåtelse
för den 2ggr saltade kantarellsåsen....suck..... som han fick till middag idag.
Fast min svärmor i tiderna hon sa att om saltar för mycket...
så då är man förälskad ;)
Är du säker att du int glömt kakaon från receptet, annars förstår jag nog ingenting,men de är ju int heller någå nytt ;)
SvaraRaderaJo Mona det glömde jag.
SvaraRaderaDet var säkert den saltiga maten ;)
Det ser gott ut, måste prövas :)
SvaraRaderaHa en skön helg!
kram Tini
Det är skojigt att få nya recept. Så vi skall pröva på den när dottern kommer hem till veckoslutet, för vi är båda sådana sötläppar.
SvaraRaderaKram, monica från MINA TVÅ HEM
Tack Monica, mikrokakan rädda min kväll!
SvaraRaderaBra!!!! :)
Radera