söndag 20 april 2014

Vitsippor och mangoägg.

Det finaste om våren är nog vitsipporna.
Första mini lilla buketten plocka jag idag.
Men om det fortsätter såhär soligt,
så finns det knappast vitsippor om morsdagen.

Vi har hunnit med ett blixtbesök hos mamma idag...
Där drack vi vårens första mjöd...
Sen fort hem tillbaka, för att förbereda maten.
Lilla Ronis föräldrar kom och avhämta sin lilla vilding,
och blev bjudna på mat.
Vi grilla lamm... och det blev riktigt bra.
Fast det är nog MrJärki som står för grillande i vårt hus,
jag satsar på efterrätten...

Ronis mamma tipsa mej om att fylla chokladäggen med något gott&fräscht.
Jag vispa lite grädde och mango/vanilj färskost.
Hon hade själv gjort i apelsinsmak.
Helt lyckat sätt att få slut på äggen, som blev över från lördagen då söta små häxor flög omkring.


 Baka igår också morots muffins som har blivit våra favoriter.



De vita påskäggen som hänger i björkriset köpte jag från Prag för flera år sedan, 
och de är mina absoluta favoriter.
Nu skall vi njuta ännu en dag av sol och ledigt.

4 kommentarer:

  1. Vitsippor har jag inte ännu stött på men blåsippor nog.
    Vilken bra tips med fyllda chokladägg, har aldrig tänkt att man skulle kunna använda dom till något annat än att äta dom bara direkt. Tack för tipset, nu hamnar man ännu köpa mera chokladägg för att få pröva på det.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vitsipporna plocka jag på Vessö,
      men idag då vi var och cykla så fanns det nog här i byn också.

      Radera
  2. Åh såna mumsiga muffinsar du skapat. Såg mina första vitsippor igår men de var så få så jag inte ens stannade för att plocka dem. Ha nu en skön måndag - sitt i solen, det tänker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och i solen har hon suttit minsann, oj så vi har njutit av denna påskhelg.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...