onsdag 4 april 2012

Macarons-virgin

Då när man är trött efter en stressad dag på jobbet så skall man börja baka macarons......

Reseptet det hitta jag här i bloggvärlden.

Jag har aldrig bakat sådana tidigare,
smakat nog förstås.

Och i flere bloggar som jag läste, så stod det till min förskräckelse att man MÅSTE vara MYCKET nogrann och FÖLJA reseptet.
Väga och använda rumsvarma ägg....

Jag som inget kan göra lite och nätt, så hade förstås köpt en påse på 800gr mandelmjöl....
Och på min gamla lilla hushållsvåg (kommit med en tidningsprenum.)
litar jag lika mycket på som en politiker.

Alltså politikern(vågen) och jag vägde upp ungefär 150gr mandelmjöl tillsammans,
och sen satte jag mej ner och titta på Emmerdale med tre hönsägg i handen...
de skulle vara varma, inte kylskåpskalla ;)
Kom inte och säg att jag inte är nogrann...

Mina planer var att göra gula macarons, men i reseptet så uppmanas det att sätta bara några droppar färg.
Och jag var ju nu inne på att följa reseptet noga.
Så nu är de sååå blek gula att lemoncurden som finns i mellan känns gräll i färgen.
Några fick sen av bara farten hallonsylt som fyllning.


Men som snyggaste är de nog då fyllningen är i samma färg som själva "kexet"
Jag skall nog baka flere gånger Macarons, men jag skall ta äggen tidigare i rumstemperatur då ;)

9 kommentarer:

  1. Herrejess! Jag har aldrig bakat någonting! De där "macaronerna" köpte jag från Nice i fjol, men att baka???
    JAG tar bokstavligen kvasten mellan benen i morgon och flyger till Gdnask!

    Ha det så skööönt!!!
    Kraam!
    -Pia-

    SvaraRadera
  2. Så fina de blev! Jag har inte vågat mig på att baka såna. Glad Påsk! Kram Kicki

    SvaraRadera
  3. Ååh sådana bakade jag till caspers 3 årskalas. Rädd var jag att allt skulle skit...sig när man läste recepten men inte var det ju så svårt. Jag hade vitorna i rumstemperatur över natten (enligt receptet)
    kommer definitivt att baka dem på nytt.
    Ha det bra.
    Önskar dej redan nu Glad Påsk för jag åker till Tenala(stugan) över påsken
    Kram Erica

    SvaraRadera
  4. Åå jisses va fina de blev, och ännu som nybörjare! Måste medge att det inte är första tanken som slår mig efter en stressig dag, ett misslyckande i bakandet gör mig nog ännu stressigare.. :/ Kanske man vågar prova nångång, har aldrig smakat macarons...
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Du har lyckats perfekt!
    Glad Påsk!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Så fina dina macarons blev! Jag har förstått att de är lite knepiga att göra .. :)
    Glad påsk!
    kram Tini

    SvaraRadera
  7. Bra gjort! inte det lättaste och baka;) Påskkram Anne

    SvaraRadera
  8. Oj vad fina de blev!! Verkar vara hur pilligt som helst med dessa bakelser.... Har aldrig vågat mig på att testa!
    Önskar dig en riktigt fin påsk!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Super skicklig är du ! Glad Påsk till dej oxå...
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...