söndag 17 oktober 2010

Sköna Söndag

Vilken Dag!! Det är otroligt vad man hinner när man vill. Söndagstidningen i luuuugn och ro.... men sen kom köttgrytan i ugnen redan kl. 11.00 .... en stor bondost var färdig kl. 12.00 ,sen plantera vi resten av häcken, 15st  Aronia plantor!( det kommer att bli snyggt om mångamånga år) Grankvistar över känsliga blomrabatter till vintern. Tömde köksfönster lådorna på blommor, fast dom var så fina ännu, men jag är urled  på dom. Så när inte frosten tog dom. Så tog jag dom !! Till komposten. Där kan dom få blomma fast ända till morsdag!!!

Klockan 15.00 kom Älskade Sonen kom på mat. (och mamma fick förhöra honom, har du städa,ätit,sovit ni vet...)

Och sen hade mina Junttalimppor jäst färdigt så dom kom i ugnen....

 En granne titta in på en kopp kaffe och två koppar positivt skvaller, alltid trevligt!!!

Limpporna blev färdiga och en himmelsk doft i hela huset. Kanske man borde ta med en till jobb i morgon.... Det brukar vara populärt till morgonkaffe.


 

Och fortfarande skulle jag ha lust att göra någonting ännu......

Jag är mycket nöjd med mitt veckoslut.....

5 kommentarer:

 1. Huj, man blir riktigt slut när endel e så energiska en helt vanlig söndag... Men så e det ju att ibland går de undan..

  SvaraRadera
 2. Sku man kuna få receptet på dom där himilska junttalimppona ?

  SvaraRadera
 3. Aj hördu Tilda,söndagen går hur bara som helst det är måndagen som tökkiii...
  Anonym får reseptet här: 1lit apelsinjuice, 3 dl sirap, 3 dl malt, 3 dl rågmjöl,3 dl kli, 2 bitar jäst,2 tsk salt, 1 lit. vetemjöl. Lös upp jästen i värmd juce,+ sirappen. Rör ihop "mjölena" Det ska vara lös deg.Låt jäsa i 1 1/2tim. Häll degen(smeten)i 3 smorda formar. Grädda i 175 i ca 1 1/2timme. Jag pensla ännu de heta limpporna med sirap. Supergott! Lycka till, eller man kan nog inte misslyckas heller. Och tack för att du titta in :)

  SvaraRadera
 4. Aj va de blev goda limppor... men dina recept kan ju int misslyckas heller :)) De e liksom bevisat nu när till och med jag har lyckats :)
  Liksom de där tonnfiskpaj receptet som jag fick av dej förr ivärlden...

  SvaraRadera
 5. Hördu "Anonym", du är visst inte så okänd ialla fall. Om jag har tidigare(när?) gett dej ett resept, som gått i generationer i vårsläkt..
  Hahaha....(pirkkatidningen vill jag minnas)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...