söndag 3 oktober 2010

Höst fönster

Den här helgen blev det fönstertvätt! Att jag kan avsky dethär jobbet!! Började med köket, det gick helt bra,
 ner med gardinerna och ut för vädring. Tvätten gick fort. Rullisarna och sidogardinerna  som är av linne fick sej ett varv med hett stryklod, och de blev som  nya igen.
Hoheija jobbet gjort. Inga ränder !!

Så blev det söndag... nå snabbt tvättar man 2 fönster...
Trodde jag!! Visst går tvätten fort men sen... hitta jag på att en ny gardinkappa behövs det absolut. Stora razzian i gardinlagret. Found it! En gardin som är sydd till ett annat fönster passa in. Yes!
Återandvändning är dagen lösenord. Fram med stryklodet igen. Sidogardinerna är vädrade och upp med dom med. Ännu allt väl.
MEN nu kommer jag underfund med att lampskärmen till fönsterlamppan passar inte. Ingen fara, jag dyker in i lampskärmslagret ( jag har faktiskt 24 st...)
 Okey okey jag är gardin+lampfreak... Hittar en rödrutig som passar(tillfälligt)
allt bra... Clivian, min blomma fåste ha en annan ytterkruka, absolut fel färg!Den fick evakuera till hjälpköket.... Och sen måste jag sy nya Dynor till sängarna för sommarens ljusblå - is so last season!! Och tur i oturen så har mannen inte ännu hunnit göra säng gavlar. För då hade jag måsta byta tyg på dom också.

Med facit i handen så tog det mera tid att tvätta gästrummets 2 fönster som kökets 4 stycken.
Ser med fasa fram emot sovrummets "fönstertvätt" nästa helg, jag vet redan att jag vill ha en ny rullis där också. Och den finns inte i lager.

2 kommentarer:

  1. Har nu läst din blogg några gånger, man blir Glad! och så har du ett vackert hem. Syr du själv dina gardiner och kuddar?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym, och ett ödmjukt Tack! Jo jag syr faktiskt det mesta själv, och det ska nog bli mera bilder snart. Hoppas du tittar in igen =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...